Նախնական մասնագիտական /արհեստագործական/ կրթության 1013.03.4 «Խոհարարական
գործ» մասնագիտության կրթական ծրագիրը ԱՊՔ-ում իրականացվում է առկա ձևով.
ա. միջնակարգ կրթության հիմքով՝ 1 տարի,
բ. հիմնական կրթության հիմքով՝ 3 տարի:
Որակավորումը՝ «Խոհարար»:
1013.03.4 «Խոհարարական գործ» մասնագիտության մասնագետն իրականցնում է.
1. հյուրանոցներում, ռեստորաններում և հանրային սննդի այլ
վայրերում, նավերում, գնացքներում և մասնավոր տներում ծրագրում, կազմակեպում նախապատրաստում
և պատրաստում է սնունդ, խմիչքներ և խոհարարական այլ արտադրանքներ: